SKS Herentals heeft de wedstrijd tegen V. Balen gewonnen met 3-1 en blijft bovenaan meedraaien in tweede provinciale B. Nochtans moest de thuisdoelman al in de 1' een bezoekende actie onschadelijk maken. Even later kreeg ook SKS een eerste kans maar het bleef 0-0. In de 14' werd het dan 1-0. Van Genechten gaf een lang pass die door Toon Van Mechelen op de borst werd meegenomen en rustig en beheerst werd ingeschoten: meteen stond het 1-0. Op de 27' werd die voorsprong verdubbeld. Steffe Baeten drong aan op de bezoekende verdediging en schoot beheerst binnen: 2-0. Het was ook de ruststand. De jongens van Gert Cannaerts kwamen sterk gemotiveerd uit de kleedkamer. Al in de 54' resulteerde dat in de 2-1. Even leek SKS Herentals te bezwijken onder de bezoekende druk. SKS Herentals bleef echter in blok voetballen en loerde op de counter. Trainer Jos Van Peel bracht Karim Boumouhcine in en die scoorde al na 2': 3-1. Meteen was het tijd voor enkele applausvervangingen. Uitblinkers Toon Van Mechelen, Mark Van Grieken en Steffi Baeten werden luid toegejuicht. Maar eigenlijk verdiende gans de ploeg voor de sterke prestatie een applausvervanging.De stand veranderde niet meer. SKS Herentals hijst zich door deze overwinning met 3 punten naast koploper Nijlen. Nijlen en Vosselaar strijden echter om de periodetitel. Bij verlies telt Nijlen immers nog altijd een gewonnen wedstrijd meer dan SKS Herentals. Het puntenverlies tegen OG Vorselaar en AC Olen kan SKS Herentals zuur opbreken. Toch is gans de entourage tevreden met de overwinning en de plaats bovenaan het klassement.[i]Extra verslag Jef Peeters/SKS/ThalsFM.[/i]Precies zaterdag, tegen ex-club Verbr.Balen, werd trainer JosVan Peel in de bloemetjes gezet voor zijn 100e kampioenschapwedstrijd als trainer van SKS Herentals, proficiat Jos.De spelers waren ook gemotiveerd om dit gebeuren nog wat meer uitstraling te geven en dat was tijdens een eerste sublieme helft duidelijk te merken. Nochtans, reeds in de eerste minuut op een 'fets-keu in de verdediging moest doelman Tom Janssens zich reppen om een vroege achterstand te voorkomen. In de zesde minuut treft Van Genechten de onderkant van de deklat en via de paal komt de bal terug in het spel, dit is dikke pech. SKS speelt met vloeiende en snelle combinaties waartegen de bezoekers slechts met schaarse tegenaanvallen kunnen replikeren al moet Janssens in de 18' met de voeten redden. Aan de overkant blijven Van Grieken en Van Genechten de verdedigers van Balen aan de klap houden en ook Van Mechelen en Mannaerts mengen zich in de debatten. In de 29' geeft de heroptredende Steffe Baeten de bal op rechts aan Van Genechten die met een lange bal aan de overzijde Van Mechelen bereikt, die na een prachtige borstcontrole alleen voor doel komt en de openingstreffer aantekent,1-0. In de 38' is het weer Van Genechten die Steffe Baeten in de spits kan bereiken en met een mooie beweging omspeelt deze de laatste Balense verdediger en komt ook alleen voor doel om de 2-0 op het bord te zetten. Tijdens de rust is vriend en vijand opgetogen over het sprankelend voetbal van SKS, al kenden de bezoekers toch eveneens een tweetal scorekansen. Bij het begin van de tweede helft hoopt iedereen dat de 2-0 voorsprong weer niet opnieuw zal worden prijsgegeven zoals tegen Vorselaar en AC Olen. Toch merken we dat SKS het ritme van de eerste helft niet kan aanhouden en de bezoekers krijgen meer vat op de wedstrijd. In de 54' krijgt SKS de bal moeilijk weg in de rechtse hoek van het veld en de voorzet die erop volgt wordt door Kennis tegen de Herentalse netten getrapt, 2-1. SKS moet zich nu herpakken om het doemscenario te ontlopen en inderdaad, stilaan komt er weer meer dreiging van SKS via Van Mechelen en Van Genechten die in de 78' alleen voor doel, op de vuisten van de doelman besluit. Verbr.Balen blijft gevaarlijk, meestal echter op stilliggende fases, hoekschoppen en vrijtrappen.Met nog 4 minuten voor de boeg zet Lambrechts zich tussen een tros verdedigers door en tipt de bal door naar de ingevallen Boumohcine die nu alle twijfels omtrent de overwinning, in het Balense doel wegtrapt, 3-1.Een puike overwinning van SKS, zeker op basis van het vertoon in de eerste helft, en de wilskracht in de tweede helft.Een mooi geschenk van de spelers voor hun trainer Jos Van Peel.Volgende week, afspraak op FC White Star Schorvoort.Janssens Tom-Verhaegen Christoph-Sels Gunter-Mannaerts Yves-Vercammen Sven-Lambrechts Jasper-Laeremans Hans-Van Mechelen Toon ( 88' Sels Thomas)-Baeten Steffe (87' Sukmuang Thanet)-Van Genechten Steven-Van Grieken Marc (76' Boumohcine Karim).